Ultrarent vatten

Ny, effektiv och 100% miljövänlig vätska

Så här rengör vi på Städzon din fasad och dina fönster med en ny, effektiv och 100% miljövänlig vätska.

 Vad skulle du säga om jag berättade att det finns en ny typ av rengöringsvätska som är 100% miljövänlig, effektivare och dessutom oftast billigare att använda än andra rengöringsvätskor? Låter inte så dumt väl? Det kanske till och med låter lite för bra för att vara sant?

Ska jag vara helt ärlig tänkte jag likadant första gången jag hörde det.

Men, vad är då denna vätska kanske du undrar?

Vatten!

Ja, du läste rätt. Vätskan jag pratar om är vatten. Dock inte vilket vanligt kranvatten som helst.

Utan Ultrarent vatten.

Vatten i sig är miljövänligt men Ultrarent vatten är 10 gånger renare än vanligt vatten. Så när jag tidigare sa att denna rengöringsvätska är 100% miljövänlig menade jag varje ord. Ultrarent vatten rengör exempelvis fönster och husfasader utan några tillsatta kemikalier och det rengör dessutom dessa ytor otroligt effektivt.

Då vattnet är 100% miljövänligt behöver man inte oroa sig för att djur eller växter ska komma till skada. Många gånger finns det planteringar jämns med en husfasad och det som växer där tar ingen skada av att Ultrarent vatten används.

Växterna blir nog snarare glada över att bli lite extra vattnade.

Ultrarent vatten är framtiden för rengöring och kan till exempel användas för att tvätta kläder utan att använda vare sig tvättmedel eller varmt vatten. Att använda sig av Ultrarent vatten är skonsamt mot miljön. Det har dock även andra fördelar utöver miljöaspekten.

Vätskan är också väldigt effektiv när det kommer till att lösa upp smuts och ta bort alger och mögel på exempelvis en husfasad. Det är även kostnadsbesparande att använda Ultrarent vatten jämfört med användandet av traditionella rengöringsmedel.

Vad är Ultrarent vatten och varför ska man använda det för rengöring av fasad och fönster?

Ultrarent vatten framställs genom en filtreringsprocess av vattnet. Efter att filtreringen är gjord avjoniseras sedan vattnet. Denna process ger det Ultrarena vattnet andra egenskaper än vad vanligt vatten har.

Det Ultrarena vattnet strävar (som allt annat i naturen) efter att återgå till sitt ursprungliga tillstånd. Vanligt vatten innehåller salter, kalk, järn och organiskt material. Eftersom Ultrarent vatten inte innehåller något av detta strävar vätskan efter att återgå till sitt ursprungliga tillstånd genom en process som kallas för osmos.

När Ultrarent vatten används på nedsmutsade fasader och fönster löser vattnet upp smutsen för att få tillgång till saltet och det organiska materialet (fett) som finns i smutsen. Det gör i sin tur att smutsen lossnar från ytan. En annan (väldigt stor) fördel med att rengöra just fasaden med Ultrarent vatten är att vattnet effektivt dödar alger och mögel.

Alg- och mögelcellerna strävar efter att hålla samma saltnivå som den omgivande vätskan och försöker därför ta upp salt från vattnet. Då Ultrarent vatten inte innehåller några salter ”dricker” cellerna ihjäl sig och spricker sedan till slut. Ja, Ultrarent vatten är verkligen effektivt och miljövänligt.

En bonus är att vattnet inte lämnar några fläckar efter sig när det torkat. Anledningen till detta är att vattnet inte innehåller kalk. Om du har tvättat bilen hemma någon gång med en vanlig vattenslang och inte torkat av bilen med sämskinn eller liknande har du säkert sett vita fläckar eller vita spår där vattnet runnit.

Detta beror på att det är kalk i vanligt vatten. Ultrarent vatten är dock kalkfritt och resultatet blir fläckfria och rena rutor. En annan stor fördel med Ultrarent vatten är att det motverkar återsmutsning av den rengjorda ytan.

Vid användandet av vanligt vatten eller traditionella rengöringsmedel blir det alltid kvar en beläggning. Denna beläggning blir sedan en grogrund för ny smuts, alger och mögel. Ultrarent vatten lämnar ingen sådan beläggning efter sig.

Detta innebär att Ultrarent vatten inte bara rengör en yta effektivt utan att det även har ett långtidsverkande skydd mot nya angrepp på den rengjorda ytan.

Offertförfrågan

Varför vi på Städzon använder Ultrarent vatten och vad det innebär för dig som kund

Ultrarent vatten är ett effektivt rengöringsmedel när man rengör fasader och fönster.

Ultrarent vatten skyddar den rengjorda ytan mot nya angrepp av smuts, alger och mögel.

Ultrarent vatten är 100% miljövänligt.

Ultrarent vatten är oftast billigare att använda än traditionella rengöringsmedel.

Därför använder vi på Städzon Ultrarent vatten när vi rengör din fasad och dina fönster.

Så om du vill ha en kostnadseffektiv rengöring av dina fönster eller din fasad som effektivt tar bort smuts, alger och mögel samt är 100% miljövänlig ska du kontakta oss idag!

Varför Ultrarent vatten (i många fall) är billigare att rengöra med än traditionella rengöringsvätskor

Att rengöra med Ultrarent vatten blir ofta billigare än rengöring med traditionella rengöringsvätskor. Detta beror delvis på att vätskan är gjort på just vatten och därmed inte lika dyr att tillverka som andra rengöringsmedel. Men det finns även en annan orsak till att det oftast är billigare att rengöra med Ultrarent vatten än med andra rengöringsmedel.

När man exempelvis ska göra rent fönster som sitter lite högre upp på en byggnad behövs det en lift eller byggnadsställning för att man ska komma åt arbetsytan.

Anledningen till detta är att traditionella rengöringsmedel kräver att den som rengör ett fönster måste ta sig upp till fönstret för att manuellt bearbeta det med rengöringsmedlet. Samma sak gäller om man ska rengöra en fasad med traditionella medel. Där krävs det också en byggnadsställning eller en lift.

För att effektivt rengöra en fasad med vanligt rengöringsmedel krävs högtryck. Personen som rengör fasaden med högtryck behöver komma nära ytan för att högtryckstvätten ska ge effekt och därmed måste en ställning eller en lift användas.

Eftersom Ultrarent vatten är väldigt effektivt och inte behöver högt tryck för att rengöra en yta kan man ofta rengöra ytor som befinner sig högre upp från marken med teleskoplösningar och slipper därmed kostnaden för en lift eller byggnadsställning.

Detta är anledningen till att rengöring av fasad och fönster med Ultrarent vatten oftast är billigare än rengöring med traditionella rengöringsmedel.

Det är enkelt att kontakta oss

060 - 52 52 40

mikael@stadzon.se

Kungsvägen 3, 856 40 Sundsvall

Nu när du vet vad vi gör

Välkommen att kontakta oss och berätta vad vi kan göra för just dig,